O X I - Φ Υ Λ Α Κ Ε Σ - Γ Ι Α - Τ Ο Υ Σ - Ε Θ Ν Ι Κ Ι Σ Τ Ε Σ
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ

Δευτερόλεπτα

Κατήγορος της Χρυσής Αυγής προχώρησε από την «απελευθερωτική βία» στην υπεράσπιση τρομοκρατών

♠ Posted by freegoldendawn in at 6:00 μ.μ.
Η σύλληψη των τρομοκρατών – ληστών στην Μαγνησία ίσως δώσει απαντήσεις σε πολλά καυτά ζητήματα, αν φυσικά η έρευνα φτάσει σε βάθος και δεν «σκαλώσει» πουθενά για να προστατευθούν πρόσωπα και καταστάσεις. Αν πρέπει να σταθούμε, επί του παρόντος, κάπου σ΄αυτό το ζήτημα είναι στο ότι την υπεράσπιση του Γρηγόρη Τσιρώνη ανέλαβε ο ακροαριστερός δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος εμπλέκεται ως κατήγορος και στην δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
 Αναφερόμενος στο θέμα της σύλληψης του Τσιρώνη ο δικηγόρος του έκανε την εξής δήλωση: «Ο εντολέας μου επέλεξε εννέα χρόνια τον δρόμο της φυγοδικίας καθώς ήταν στοχοποιημένος για την αντιεξουσιαστική του δράση και ήταν βέβαιη η φυλάκισή του. Γι αυτό επέλεξε τότε τον δρόμο της ελευθερίας».
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Τσιρώνης δεν ήταν «στοχοποιημένος για την αντιεξουσιαστική του δράση», αλλά καταζητούμενος για την συμμετοχή του στην εγκληματική «συμμορία με τα μαύρα», η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες. Η φυγοδικία του δεν ήταν τίποτα άλλο από την ουσιαστική παραδοχή της ενοχής του και συνειδητή απόφαση να περάσει στην παρανομία και να συνεχίσει από εκεί τον «αγώνα του».
«Ο δρόμος της ελευθερίας», τον οποίο επέλεξε ο αδίστακτος τρομοκράτης-ληστής, ήταν απειλή για την ελευθερία όλων των υπολοίπων. Δεν μας εκπλήσσουν, όμως, στο ελάχιστο τέτοιες προκλητικές δηλώσεις από τον συγκεκριμένο δικηγόρο. Είναι αυτός που είχε ξεστομίσει το περιβόητο «η βία της αριστεράς είναι απελευθερωτική»! Και προφανώς, αυτό τον χαρακτήρα θα είχε ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε στο κρησφύγετο τους. «Απελευθερωτικός», δηλαδή… Το θέμα, βεβαίως, δεν είναι ούτε το θράσος όσων ξεστομίζουν τέτοιες απόψεις, ούτε οι ψευδαισθήσεις τους, ότι μπορεί να γίνουν έστω και ελάχιστα πιστευτοί από το ευρύ κοινό.
Είναι ότι οι υπερασπιστές αδίστακτων τρομοκρατών-ληστών με απύθμενο «ταξικό μίσος» απέναντι πολλαπλών στόχων τολμούν να χαρακτηρίσουν ως «εγκληματική οργάνωση» την Έντιμη και Νόμιμη κομματική επιλογή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, η οποία παρ όλες τις διώξεις και τους αποκλεισμούς αποτελεί την Τρίτη Πολιτική Δύναμη της Χώρας.
Γιώργος Μάστορας